Virtuální prohlídky matterport, Získejte náskok v realitním byznysu s technologií Matterport! | Virtuální prohlídky matterport

Virtuální prohlídky Matterport jsou již několik let dostupné na trhu, avšak překvapivě málo realitních makléřů využívá tuto revoluční technologii. Matterport přinesl do prezentace nemovitostí skutečnou inovaci a nabízí řadu výhod pro makléře i klienty.

Co představuje Matterport?

Jedná se o špičkovou technologii 3D skenování interiérů, která umožňuje vytvoření podrobného trojrozměrného modelu nemovitosti. Díky této technologii mohou potenciální zájemci prostřednictvím virtuální reality (VR) nebo webového prohlížeče na počítači či mobilním zařízení procházet domy a byty, aniž by fyzicky navštívili každou nemovitost. Matterport využívá speciální 3D kameru, která zachytí a digitalizuje interiér nemovitosti do podoby realistického a detailního modelu. Díky vysokému rozlišení a přesnému měření dokáže Matterport vytvořit přesný obraz prostoru.

Využití virtuálních prohlídek Matterport přináší mnoho výhod jak pro realitní makléře, tak pro jejich klienty. Jednou z největších výhod je úspora času. Makléři nemusí osobně provádět prohlídky s každým zájemcem, ale mohou jim umožnit prozkoumat nemovitost online. Potenciální kupci si tak mohou vybrat, které nemovitosti je skutečně zaujmou, a až poté je navštíví osobně. Virtuální prohlídka Matterport také pomáhá filtrovat zájemce o nemovitost. Díky 3D modelům si zájemci mohou udělat lepší představu o nemovitosti a rozhodnout se, zda jim vyhovuje, což snižuje počet zbytečných fyzických prohlídek. V neposlední řadě virtuální prohlídka Matterport poskytuje lepší orientaci v prostoru.

Matterport jako konkurenční výhoda!

Používáním technologie Matterport prezentuje makléř sebe jako moderního profesionála, který investuje do inovací a nabízí prvotřídní služby. I když jsou virtuální prohlídky Matterport na trhu již několik let, využívá je pouze menšina realitních makléřů. Matterport nabízí spoustu funkcí, které jsou pro realitní makléře i jejich klienty velmi užitečné. Jednou z funkcí je měření, které umožňuje potenciálním zájemcům zjistit přesné rozměry prostor a zjistit, zda se jejich nábytek vejde do nemovitosti.

 

Další funkcí je generování půdorysů. Virtuální prohlídka Matterport umožňuje automatické generování půdorysů s přesnými rozměry a umístěním dveří, oken a dalších prvků. To je velmi užitečné pro klienty, kteří si tak lépe představí dispozici místností, a pro makléře, kteří nemusí fyzicky zaměřovat prostory a mohou snadno upravit půdorysy podle potřeb.

Mattertagy (popisky) jsou další funkcí, která umožňuje přidávat interaktivní značky nebo popisky do virtuálních prohlídek. Tyto značky obsahují dodatečné informace, multimédia nebo odkazy na související webové stránky a pomáhají uživatelům získat další informace o objektech a místnostech.

Pro tvorbu virtuální prohlídky je nejprve nutné připravit nemovitost a provést scanování interiérů. Po scanování je třeba provést editaci dat, importovat scany do Matterport cloudu a nastavit parametry prohlídky. Po dokončení je možné prohlídku publikovat na webových stránkách, realitních portálech nebo ji sdílet s potenciálními zájemci.

Proces tvorby virtuální prohlídky Matterport

  1. Příprava nemovitosti: Před samotným scanováním je důležité připravit nemovitost tak, aby byla co nejprezentativnější. To zahrnuje důkladný úklid prostor, odstranění nepotřebných předmětů a osobních věcí a zajistění dobrého osvětlení. Otevřete žaluzie a zapněte světla, aby byly místnosti dostatečně osvětlené.

  2. Scanování: Scanování se provádí pomocí speciálního skeneru Matterport, který vytváří 3D modely interiérů. Skener se postupně přesouvá po místnostech a sbírá snímky a data, která se později spojí do jednoho celkového modelu.

  3. Editace dat: Po dokončení scanování je třeba provést editaci dat. To zahrnuje označení oken, zrcadel a lesklých ploch, které mohou být problematické při generování 3D modelu a spojování jednotlivých snímků. Editace také zahrnuje odstranění případných chyb a vylepšení vzhledu modelu.

  4. Import do Matterport cloudu: Po dokončení editace jsou scanovaná data importována do Matterport cloudu, což je online platforma poskytovaná společností Matterport. Zde se data zpracovávají a připravují pro vytvoření virtuální prohlídky.

  5. Nastavení parametrů prohlídky: V Matterport cloudu lze nastavit různé parametry pro virtuální prohlídku. To zahrnuje nastavení navigace, ořez 3D modelu, přidání informací o nemovitosti, kontaktních údajů makléře a přidání tagů (Mattertagů), které poskytují dodatečné informace a odkazy v rámci prohlídky.

  6. Generování půdorysů (pokud je potřeba): V případě potřeby lze vygenerovat 3D půdorysy z dat scanování. Tyto půdorysy poskytují přesný obraz dispozice jednotlivých místností.

  7. Publikování a sdílení: Po dokončení všech předchozích kroků je virtuální prohlídka připravena k publikování. 

Další články

Dokonalé 3D prohlídky s Matterport Pro3

Díky pokročilé 3D skenovací kameře Matterport Pro3 se otevírá nová dimenze v prezentaci nemovitostí, která umožňuje získat komplexní pohled nejen do interiérů, ale i exteriérů nemovitostí.

Nemovitost musí zapůsobit na první pohled

První dojem hraje klíčovou roli v úspěšném prodeji nemovitosti. S pomocí profesionálních fotografií a techniky "home staging" dokážete upoutat pozornost správných potenciálních zájemců o vaši nemovitost.

Získejte náskok v realitním byznysu s technologií Matterport!

Virtuální prohlídky Matterport jsou na trhu dostupné již několik let, avšak je stále překvapivé, že pouze málo realitních makléřů využívá tuto inovativní technologii.

K virtuální prohlídce zdarma půdorys nemovitosti

S využitím Matterport technologie jsme schopni pro vás vytvořit profesionální 2D půdorys z vaší virtuální prohlídky. Využijte sílu půdorysu při prodeji nemovitosti a nabídněte potenciálním zájemcům lepší přehled o dispozici prostoru.

Virtuální prohlídky pro hotely, penziony

Ukažte svým zákazníkům více než jen kliknutím: Virtuální prohlídky pro váš hotel nebo penzion! Staňte se průvodcem a předveďte jim, co všechno váš hotel nebo penzion nabízí před jejich příjezdem.

Virtuální prohlídka na stavbě

I přesto, že stavby obvykle nejsou známé svou estetikou, má virtuální prohlídka ve stavebnictví své opodstatnění. Dokáže nahradit fyzickou kontrolu, detailně zaznamenat průběh výstavby a posloužit jako cenný podklad pro rekonstrukce.

Obchodníci by měli mít aktuální a srozumitelnou vizitku na Google

Pokud chcete své produkty a služby prezentovat profesionálně, můžete nabídnout zákazníkům online prohlídku vašeho showroomu. Aktualizujte svou vizitku na Google!

Virtuální prohlídky pro galerie a muzea

Galerie a muzea se posunují do nového tisíciletí a modernizují své služby. Nabízíme inovativní prezentaci umění ve virtuální realitě.

Virtuální prohlídky pro školy

Provádíme skenování základních a středních škol, univerzit, a konzervatoří. Virtuální prohlídka pro školy nemusí být nákladná, a nemáme žádná omezení ohledně velikosti prostorů. Umíme skenovat jak interiéry, tak exteriéry.dní, střední školy, univerzity,konzervatoře.

Vybíráme kameru pro virtuální prohlídky

Čas rychle plyne a naše kamera Matterport Pro 2 již stihla vytvořit několik virtuálních prohlídek. Nový model, Matterport Pro 3, nám sice otevírá zcela nové možnosti, ale není to jediná kamera, kterou používáme.

Napište nám

Potřebujete virtuální prohlídku
Matterport?
Neváhejte se nám ozvat.

Jméno a příjmení

Telefon

Email

Zpráva



Copyright (c) 2023 SCAN360.cz,
design moreandless.cz, kód wedipa.com


Půjčovna techniky | Kontakt